Våra priser 2024

Vi har 2 st vattenskotrar till uthyrning.

De kan bokas för minst en halvtimme eller för en längre tid direkt på plats eller längre via vår bokningsmodul här på hemsidan under rubriken

När det inte är högsäsong och om de är obokade kan du hyra dem direkt på plats med drop-in-rabatt på 30% för kort uthyrning (30 min - 1/2 dag) Prata med personalen!

Halvtimme            1st: 600 kr     2nd: 1000 kr
1 timme                 1st: 1000 kr   2nd: 1700 kr
2 timmar               1st: 1600 kr    2nd: 2800 kr
1 halvdag (4 h)    1st: 3000 kr    2nd: 4900 kr
1 heldag (7 h)      1st: 4200 kr    2nd: 6900 kr

Detta ingår inte hyran

 Vattenskotern är fulltankad vid start och tankas av hyraren vid återlämnandet. Drivmedel ingår alltså inte i hyran.

Flytväst

 Flytväst ingår.

Storlekar:
40 kg + (junior)
50–70 kg
70–80 kg
80–90 kg
90 kg +

Innan du bokar, läs våra bokningsvillkor ordentlig.

Bra utgångsläge

Vattenskotrarna är beläget vid Klintsundet, sundet mellan Västra och Östra Lagnö. Från Ljusterö sticker Lagnöarna, som en 1,2 mil lång arm, rätt ut i några av Stockholms skärgårds allra vackraste vatten med närhet till ytterskärgården.

Till oss kommer ni smidigt med bil eller SL-buss. Ljusterö står i förbindelse med fastlandet via en bilfärja mellan Ljusterö färjeläge och Östanå färjeläge. Bilfärjan är gratis och kör vanligtvis två till tre tur-och-retur-svängar per timme. Det är onödigt och svårt att försöka passa en viss färjetur, vi rekommenderar att ni åker till Östanå och helt enkelt tar första färja som kommer.

Knappa in ”Lagnövägen 157, 184 95 Ljusterö” i din smartphones GPS-karta så ser du exakt var vi finns belägna.

Nya vattenskotrar

Våra vattenskotrar är YAMAHA VX Deluxe®

Så här beskrivs den av YAMAHA:Det är en mycket pålitlig och sportig DOHC-motor med hög prestandaVX Deluxe drivs av väl beprövade superlätta, vattenkylda, 4-cylindriga motor på 1052 cc med DOHC och 20 ventiler. Elektronisk bränsleinsprutning (EFI) gör motorn till den mest bränsleeffektiva i branschen med jämn effekt, låg bränsleförbrukning och avgasutsläpp. Den stora bränsletanken på 70 liter gör att du kan köra längre.HyperFlow jetpump ger ordentligt med tryckVassa sjöegenskaper och kittlande prestanda kännetecknar VX Deluxe och dess enastående bett och acceleration skapas genom en kombination av högt flödesintag, Hyper-Flow jet pump med högt tryck och impellern i rostfritt stål, som roterar i ett precisionstillverkat hus.Nytt RiDE-system (back med elektronik för intuitiv fartminskning)

Det revolutionerande nya RiDE-systemet förändrar din körglädje och ökar varje förares känsla av förtroende, oavsett vilken nivå de befinner sig på. Tryck bara på gasreglaget på höger handtag för att åka framåt och accelerera – dra i spaken på vänster handtag för att sakta ned eller backa.

Ny skrovdesign tillverkad av lätt, stark
NanoXcel® -
Yamahas unika NanoXcel®-material är lätt och starkt för snabbare acceleration, högre topphastighet och bättre ekonomi. Så det är perfekt för de nydesignade VX-skroven och karosserna, som nu är 30 mm bredare och ger förbättrad stabilitet och hantering under alla förhållanden.

Bokningsvillkor

 • Hyresavtagaren måste vara nykter och måste använda flytväst. Lägsta ålder för att hyra vattenskoter är 18 år och en giltig ID-handling måste visas upp.

 • Giltigt förarbevis för vattenskoter.

 • Utlämning av vattenskoter görs efter det att hela avgiften är betald samt giltig ID-handling lämnats som pant i kassan och deposition på 1000 SEK tagits för drivmedel.

 • Vi tillhandahåller flytväst och sjökort om det efterfrågas, vilket ingår i priset.

 • Ingen körning av vattenskotern görs innan dess att personalen på Klintsundet sagt OK och instruerat föraren om hur vattenskotern fungerar och vart man kan köra.

 • All körning sker på egen risk med hänsyn och med eget ansvar för egen skada, skada på tredje person eller annan egendom (detta ingår vanligtvis i hyrestagarens hemförsäkring).

 • Alla skador som uppstår på vattenskotern under hyrestiden ersätts av hyrestagaren inkluderande skada uppkommen på vattenskotern i samband med grundstötning eller påkörning av ste, bryggor eller liknande.

 • Vid stulen vattenskoter debiteras vår självrisk som är 15 000 SEK.

 • Vattenskotern lämnas ut med full tank och vid återlämning tankas vattenskotern upp på kundens bekostnad, detta utförs dock av personalen på Klintsundet. Vattenskotern skall återlämnas och tankas upp fullt med Blyfri 95 på Klintsundet innan depositionen samt giltig ID-handling återlämnas till kunden. 

Bokning

Ring oss för bokning eller skicka ett e-postmeddelande

Avbokning

En bokning är bindande så fort den är bekräftad av info@saltochsol
Om du vill avboka – helt eller delvis – en lagd bokning, meddela detta i ett e-brev till info@saltochsol.se. Uppge bokningsdatum och det för- och efternamn som bokningen gjordes i.

Avbokning sker enligt följande villkor:

 • Avbokning inom en timme efter att bokningen lades: Kunden blir inte fakturerad någonting.

 • Avbokning tidigare än 30 dagar innan hyresperiodens början: Kunden blir fakturerad 10% av detavbokade beloppet

 • Avbokning tidigare än sju dagar innan hyresperiodens början: Kunden blir fakturerad 25% av detavbokade beloppet

 • Avbokning senare än sju dagar innan hyresperiodens början: Kunden blir fakturerad 50% av det avbokade beloppet.

Betalning och utlämning

Full betalning görs innan avfärd. Betalning kan ske kontant eller med kort på plats vid uthämtning under verksamhetens öppettider, alla dagar mellan 10 -18 (juni-juli-augusti).

Vattenskotern kan uthämtas före kl.10.00 och efter kl. 18.00 men till en extra avgift om 500 kr per timme. Om det skall ske så måste det avtalas så att det finns personal på plats.

Lämna tillbaka i tid

Kunden ansvarar för att återlämna vattenskotern vid hyresperiodens slut innan kl 18.00. Vi har inget ansvar att transportera vattenskotern eller personer som inte förmår återvända till Klintsundet, Ljusterö . Om kunden är i behov av assistans hjälper vi till i mån av resurser och mot ersättning. I annat fall hänvisar vi till taxibåt.
Om vattenskotern inte kan lämnas innan kl. 18.00 tillkommer en extra avgift om 500 kr per timme + timdebitering av hyra av denna. Om det skall ske så måste det avtalas så att det finns personal på plats.

Skada eller förlust

Om vattenskoter eller övrig utrustning förloras eller skadas under hyresperioden är kunden ersättningsskyldig.