Kött och korv utan tillsatser

 Vi driver själva en besöksgård och bondgård Resta Gård med småskalig uppfödning av lamm, gris och nöt. Vi har även mjölkkor och en grönsaksodling och allt är KRAV-certifierat. Vi har dock tagit det en nivå till och håller djuren med sk etisk djuruppfödning vilket betyder att djuren får leva ett så naturligt liv som möjligt. De får äta naturlig mat så som gräs och hö, inget kraftfoder bara för att de skall växa så fort som möjligt. Deras avkommor får dia länge och leva ute i hagar och marker, även grisarna. Detta betyder att de växer långsamt men du kan äta vårt kött, korv och pålägg med gott samvete och det känns i varje tugga. Vi förädlar även vårt kött till fantastiska korvar, helt utan tillsatser och med endast kött, kryddor och vanligt salt. Vill du läsa mer om gården kan du göra det här

Skaldjur

Vi har djupfrysta skaldjur men även färska ibland. Vi har skärgårdens i särklass bästa kräftor när den säsongen drar igång. Det vågar vi påstå efter att i två år fått sådana omdömmen av våra kunder. Även skaldjur kan vi ta hem, alla varianter, till dagen därpå. Languster, hummer, kungskrabba, havskräftor mm som också är goda att grilla. Hos oss kan du beställa skaldjur och få hem det nästa dag eller garanterat dagen därpå.

Espressobar

Vi har den bästa espressomaskinen för att göra det bästa kaffet. Vi har maskin och bönor från Monteriva som levererar till de justaste caféerna i landet. Har kan du få cortado, latte, espresso gjord på ekologiska kaffebönor såklart.

Fisk

Att få tag på färsk fisk ute i skärgården är konstigt nog väldigt svärt. Fisk på sommaren är fräscht och grillkvällar med kött blir många men då längtar åtminstone vi efter fisk. Vi har fisk av absolut bästa kvalitet. Vi har inte möjlighet att hålla ett stort utbud men vi kan få hem färsk fisk till dagen därpå och tar emot beställningar måndag tom torsdag.

Grönsaker

Vi har ett stort utbud av ekologiska grönsaker. Vi tar hem flera gånger i veckan och om du inte hittar vad du söker så kan vi beställa hem så att du har det på eftermiddagen dagen därpå. Vi har även grönsaker odlade på vår gård, Resta gård. Vill du läsa mer om gården kan du göra det här

Bröd och bullar

Vi bakar bröd i affären varje dag, mest kuvertbröd men även kanelbullar och vaniljflätor mm. Limpor och större bröd köper vi av Vievels bageri och har möjlighet att få leverans dagligen. Vi har ex Levain och rågbröd, skivad formfranska. Vi har även muffins, brownies mm

Fågel

Vi beställer ankbröst och ekologisk kyckling från de bästa producenterna i Frankrike. Det är visserligen inte närproducerat men de har ett stort utbud och den bästa kvaliteten på fåglarna. De är fantastiska i smaken och det är svårt att finna något motsvarande i vanliga affärer då vår leverantör normalt sätt bara levererar till restauranger.

Frukt

Vi älskar också frukt, både närproducerade men även exotiska. Vi håller ett stort utbud av frukt och bär. Vi försöker att köpa svenskt men får anpassa oss till vad som finns för säsongen. Om du saknar något så kan vi ta hem det till dagen därpå. Säg bara till så ordnar vi det.

Tårtor och bakelser

Under högsommar veckorna har vi mycket smakliga bakelser och tårtor hemma i caféet. Om du vill ha en särskild tårta till någon bemärkelsedag så tar vi gärna mot beställningar så kommer de till oss och du kan ta med de hem i en kartong. Bageriet är heter Vievels och bakar förstklassiga konditorivaror. Leveranser kan ske måndag tom fredag med beställning innan kl 11.00 på vardagar, dagen innan.